Kонцерти Радио Београда 2 у Галерији РТС-а

Квартет "Свети Роман" - Слике Београда

У години када Радио Београд 2, програм културе и уметности, обележава 60. рођендан, на Дан Европе, 9. маја 2018. године од 19 сати, почиње серија концерата камерне музике који ће се, уз директан пренос, одвијати у Галерији РТС-а. Љубитељи класичне музике имаће прилику да, у оквиру наступа разноврсних вокалних и инструменталних састава, слушају интерпретације значајних домаћих уметника којима се на овај начин обезбеђује нови медијски простор.

На првом концерту, 9. маја, представиће се Вокални квартет „Свети Роман“ са програмом Слике Београда. Овај изврсни ансамбл, који чине чланови Хора РТС-а, настао је 2017. године по угледу на Вокални квартет Предрага Ивановића и из љубави према неговању доброг и помало заборављеног вокалног звука.

Концерт Слике Београда је осмишљен као мозаик музичких фрагмената којима чланови Вокалног квартета „Свети Роман“ желе да дочарају поједине периоде из историје Београда – доба руске емиграције с почетка 20. века, слику грађанског сталежа с краја 19. и почетка 20. века, а кроз непролазне хитове евергрин и филмске музике превасходно ведри дух 60-их и 70-их година прошлог столећа.

Уредник и водитељ преноса концерта: Ана Ћирица

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво