Одржана од 17.05.2016 до 23.05.2016.

"Историја кројена пропагандом" ПР дани Факултета политичких наука

Отварање изложбе „Историја кројена пропагандом“ је најава семинара ,,ПР дани 2016”, који се одржава по осми пут на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. ПР Дани замишљени су као семинар о политичком комуницирању (односима са јавношћу, политичком ПР-у и маркетингу, изборним кампањама, активностима портпарола, одговорности односа с јавношћу у дипломатским представништвима). Циљна група семинара су студенти основних и мастер студија свих факултета друштвене оријентације. Пружање неопходних информација о политичком комуницирању подстаћи ће студенте да се у будућности активно баве овим темама и критички расуђују о политичким порукама и садржајима како у изборним кампањама, тако и у предизборном периоду. Семинар организује ПР тим Факултета политичких наука.

"Историја кројена пропагандом" ПР дани Факултета политичких наука "Историја кројена пропагандом" ПР дани Факултета политичких наука

Медијски догађај, отварање поставке под називом „Историја кројена пропагандом“ у Галерији РТС има циљ да представи утицај пропаганде кроз различите епохе. Догађај је замишљен као поставка која се састоји из четири целине, од којих свака представља један временски период. Биће представљени политички лидери као и начин на који су они вршили пропаганду.

Прва целина – Антика

Прва соба представљаће антички период, конкретно Стари Рим. Мушка особа биће прерушена у Октавијана Августа, који ће људима делити жито и на тај начин обезбеђивати подршку народа. Тако ће привидно задовољити њихове краткорочне интересе и неважне потребе, желећи да скрене пажњу са далеко важнијих проблема. Две девојке представљаће жене из античког периода, аутентично обучене и смештене у собу која одише духом тог времена.

Друга целина – Средњи век

Поред простора за антику, биће направљена соба која представља период средњег века, и целокупан намештај ће бити из тог времена. У овој соби ће бити мање светлости, како би се дочарало мрачно доба.

У соби ће бити двоје људи, обучено у складу са тим временом, а једно ће представљати папу Иноћентија III.  Биће постављен краљевски трон, а свако ко буде желео да седне на њега биће „крунисан“ од стране папе, чиме ће се омогућити интеракција изложбе.

Поглед средњовековног човека на свет готово је обликовало хришћанство, стога је идеја је да се истакне колики утицај је имала католичка црква на целокупан тадашњи живот.

Трећа целина - Нови век

Ново доба биће смештено у трећој соби. Кључна особа која ће представљати овај период јесте Марија Антоанета. Седеће у раскошној фотељи, испред ње ће бити богати колачи, и све ће одисати луксузом. Поред ње стајаће две девојке – дворске даме, а циљ је да се прикаже раскош у коме је она живела, и остатак народа који је био на ивици беде и сиромаштва .

Четврта целина- Савремено доба

Четврта соба је замишљена као простор који би приказао деловање Хипи покрета. Идеја је да соба буде испуњена цвећем и различитим бојама, јер је то и главно обележје овог покрета. У једном делу ће стајати телевизор на коме ће се емитовати исечци из филмова „Коса“ и  „Вудсток“, уз пригодну музику. Једна особа ће бити обучена у њиховом препознатљивом стилу. Идеја је да се прикаже њихов бунт према америчком потрошачком друштву.

У Ноћи музеја у суботу 21. маја oд 18 часова посетиоци Галерије РТС-а имаће прилику да виде поставку „Историја кројена пропагандом“ уз стручно вођење студената ФПН који су је и осмисли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво