Изложба фотографија „Природа у слици и (не)прилици“

Галерија РТС од 12. до 23. јуна 2019. Радно време Галерије је сваког дана од 10 до 20 часова, а суботом до 16 часова.

Да прича о заштити животне средине не остане само мртво слово на папиру, побринули су се новинари из редакције Енергетског портала, медија посвећеног чистој енергији и одрживом развоју. Они су организовали наградни еко фото-конкурс и позвали све љубитеље природе и фотографије да узму апарат у руке, изађу у природу и забележе свој најснажнији утисак.

Током двомесечног конкурса на адресу редакције Енергетског портала стизале су фотографије које нису представљале нужно увек лепоте нетакнуте природе, већ понекад и њен последњи вапај за избављењем из окова индустријског напретка. Од марта до маја аутори из свих крајева Србије слали су своје радове са очаравајућим пејзажима као и потресним призорима који сведоче о необазривом понашању човека. Укупно је стигло 1250 радова, а награђено је три најбоља рада.

Пристигле радове оцењивала је комисија у саставу: Бојан Џодан, фотограф, Станко Костић, фотограф, Душан Миловановић, историчар уметности, Вук Костић, глумац и Тамара Зјачић, заменик уредника Енергетског портала.

-Енергетски портал је медији који свакодневно извештава о заштити животне средине и вођени том идејом смо и покренули Еко фото-конкурс- каже Невена Ђукић, уредник часописа-  Надамо се да смо кроз овај конкурс, захваљујући учесницима и њиховим фотографијама, успели да подигнемо свест грађана о лепотама планете Земље и о нашем бахатом односу према њој које би требало да се, зарад добробити будућих генерација, заустави. Радови који су претходних недеља стизали на нашу адресу нису искључиво пријатни призори, већ има и много упозорења о разорном утицају људи на природу.

Изложба награђених фотографија, као и оних које су према оцени жирија такође оставиле снажан утисак, биће отворена 12. јуна у Галерији Радио-телевизије Србије. Посетиоци ће имати прилику да погледају изложбу еко фотографија „Природа у слици и (не)прилици" до 22. јуна.  

Овај конкурс је организовала компанија ЦЕЕФОР из Београда уз подршку Радио-телевизије Србије, Амбасаде Финске и Агенције за заштиту животне средине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара