Одржава се од 08.06.2017 до 18.06.2017.

Београдски бијенале 2017

Девет уметника из седам земља са четири континента представиће уметничке радове на изложби Београдски бијенале 2017. у Галерији РТС-а од 8. до 23. јуна. Изложбу уметничких дела различитих техника организује Културна асоцијација Београда у сарадњи са Радио-телевизијом Србије.

Београдски бијенале 2017 Београдски бијенале 2017

После великог успеха првог Бијенала 2015. године, посетиоци ће овог пута имати прилике да уживају у јединственом догађају који је и прилика за упознавање са савременим тенденцијама у уметности у земљама излагача који ће већином бити присутни на отварању.

Излагачи су: Гери Џејсон Брант (Холивуд, Лос Анђелес), Александер Меријен Бин (Лајпциг, Немачка), Ко Еунхје (Сеул, Јужна Кореја), Намие Ким, Хесус Гарсија Мунјоз (Мадрид, Шпанија), Густаво Фуентеабла (Чиле), Ђорђо Сорти (Италија) и два уметника из Србије: Катарина Сингидунум  Живота Миладиновић.

Београдско бијенале је интернационална изложба коју Културна асоцијација Београда у циљу развоја иновативне, критичке и експерименталне уметничке и културне продукције у размени информација и искустава домаћих и страних уметника. Кроз ову манифестацију  жеља  је да се оствари утицај на развој међународне културне сарадње, развој интеркултурног дијалога и неговање културне разноликости, јачање капацитета актера независне културне сцене, ширење и унапређивање едукације у области културе, као и препознавање културе једнакости и различитости.

Гери Џејсон Брант ( Холивуд, Лос Анђелес ) је реномирани уметник у Калифорнији, излагач у свим престижним галеријама Лос Анђелеса, а у Београду предстваља рад  „L’Attrice“ из 2003. године у техници гваш;

Александер Меријен Бин (Лајпциг, Немачка) професор на Академији лепих уметности и реномирани уметник ће нам се преставити на Београдском Бијеналу са четири дигитална рада: „Ikkonen“ 1-4, из 2015. године.

Ко Еунхје (Сеул, Јужна Кореја) реномирна уметница, једна од најпознатијих уметница у Јужној Кореји ће нам се представити на Београдском Бијеналу са уметничким предметима урађеним у злату, што је иначе нјена специјалност.

Намие Ким (Сеул, Јужна Кореја) реномирани уметник, представиће се на Београдском бијеналу са шест радова, композиција у техници акрилик на платну из 2015, 2016, године;

Хесус Гарсија Мунјоз (Мадрид, Шпанија) је професор на Академији лепих уметности и представља пет радова у техници акварел на пергаменту из 2013, 2014, 2015. године;

Густаво Фуентеабла ( Чиле) је млади и перспективни уметнике који у Београд долази са осам радова, уља на платну из 2016, 2017. године;

Ђорђо Сорти из Италије је реномирани уметник који ће се представити на Београдском Бијеналу са графикама из 2012, 2103. године.

Катарина Сингидунум, Београд, Србија, реномирани уметник, више изложби у земљи и иностранству, представиће се на Београдском Бијеналу са следећим радовима: „ Васкрсење Лазарево“, „Стефан Дечански и анђели“, „Архангел Гаврило“, „Анђели спавају“, „Космос“ и „Херувими“ у техници Уље на платну из 2015, 2016, 2017. године;

Живота Миладиновић, Београд, Србија, реномирани уметник, више изложби у земљи и иностранству, представиће се на Београдском Бијеналу са следећим радовима: „Саборна црква“ и „Стари Београд“ у техници уље на платну из 2014, 2015. године.

 




.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво