Концерт дувачког квинтета РТС у галерији РТС

Дувачки квинтет РТС постоји дужи низ година. После пет година паузе уследило је њихово поновно окупљање због заједничке жеље да свој дугогодишњи рад у Симфонијском оркестру Радио-телевизије Србије презентују публици у виду мањег ансамбла.

У четвртак, 12. октобра, са почетком у 19 часова Дувачки квинтет РТС отвара прву концертну сезону у Галерији Радио-телевизије Србије.

На концерту ће се наћи дела домаћих аутора, Багателе за дувачки квинтет Душана Радића, Вињете за дувачки квинтет Дејана Деспића и „Flobclhoffy " Ивана Бркљачића.

Чланови Дувачког квинтета Ана Богдановић Радић-флаута, Ивана Дакић-обоа, Војислав Дукић-кларинет, Зоран Коцић-фагот и Синиша Рокнић- хорна, су истакнути музичари са великим музичким искуством који раде на водећим местима у Симфонијском оркестру РТС.

Гостовали су на свим великим сценама у Србији и сарађивали су са најпознатијим уметницима. У 2017. години наступали су широм Србије и у оквиру фестивала Музика класика на Калемегдану. У јуну месецу у Сенти имали су част да отворе фестивал " Цветање Тисе".

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар