Солистички концерт Раше Павловића - 50 година уметничког рада

7. јуна, у Великој дворани Коларчеве задужбине, са почетком у 20 часова, oдржаће се солистички концерт Раше Павловића.

Раша Павловић, певач народних песама, ове године слави пет деценија уметничког рада. Рођен у Обрви код Краљева, као студент дошао је у Београд где су његов таленат запазили музичари Радио Београда. Од тада до данас снимио је преко 100 песама за Звучни архив Радија. Прву плочу снимио је за ПГП РТС у сарадњи са композитором Буцом Јовановићем, а касније је сарађивао и са композиторима Миодрагом Тодоровићем Крњевцем, Витомиром Животићем, Новицом Неговановићем, Драганом Александрићем и другим. Најпознатије песме у његовом извођењу су „Станите дани, станите ноћи", „Свуд ме дирај, ал' у срце немој", „Зашто ми се виногради суше", „Сад пати, ако, ако" , као и многобројне интерпретације изворних песама. Раша Павловић остао је веран шумадијском мелосу, па ће и овај концерт обиловати песмама из тог краја.

Уз Народни оркестар Радио-телевизије Србије под управом Владе Пановића, ову прославу ће увеличати певачи народне музике: Мерима Његомир, Драгица Радосављевић Цакана, Новица Неговановић, Jелена Спирић, Хаме Налић и Александар Тирнанић.

број коментара 3 пошаљи коментар
(недеља, 01. окт 2017, 14:31)
Vesna [нерегистровани]

Odgovor

Drago mi je da ste i vi istog mišljenja što se tiče Aleksandra Tirnanića. Pesmu Često suza kane u oruginalu pevao je legendarni Cune Gojković. Pozdrav .

(недеља, 01. окт 2017, 14:24)
Vesna [нерегистровани]

O Aleksandru...

Gledala sam sinoć snimak koncerta o kojem pišete i takodje sam oduševljena svim pevačima, ali pesmu koju je otpevao Aleksandar Tirnanić , a kojeg sam tada prvi put i videla i čula, fascinirao me je toliko da sam vraćala njegov nastup dva puta. Inače tu pesmu Čestpo suza kane pevao je sjajni Cune Gojković i mogu vam reći da je Aleksandar otpevao tu pesmu skoro kao Cune. Imaju sličan glas i zaista je predivno i odličnu otpevao tu pesmu. Za mene je on Cunetov naslednik po pesmi. O Tirnaniću ništa nisam mogla da pronadjem. U svakom slučaju sve moje čestitke i želje da takav pevač češće nastupa.

(петак, 22. сеп 2017, 14:04)
Pearl [нерегистровани]

Melem za dusu

Koncert gledala bez treptaja, ako se izuzmu treptaji moje duse zbog predivnog, pitkog, toplog glasa na koji nam divnu staru pesmu donosi Rasa Pavlovic . I to nije sporno.
Pokusah, medjutim, da nakon odgledane emisije pronadjem podatke o pevacu Aleksandru Tirnanicu, ali i o pesmi koju je pevao ` Suzo moja...` i nigde ne nadjoh nikakav podatak Odavno lepsi i umilniji glas nisam cula, a i pesmu koju ranije nikad nisam cula. Volela bih da dodjem do bilo kakvih podataka i o pesmi i o pevacu.