О хору "Колибри"

Колибри је најмања птица на свету. Танана, живописних боја, незадржива у покрету. Асоцијација - дете. Отуда име дечјег хора Колибри. У њему деца расту и певају… Хор је школа са својеврсним предметима - бајка, развој говора и моторике, дисање, концентрација, изражавање мисли, учење нових појмова, социјализација, освешћивање детета, неговање пријатељства, несебичлука и поштовања личности, спознаја радости певања.

Дечји хор Колибри, основан је 1963. године. Оснивач и дугогодишњи диригент овог најмлађег ансамбла у оквиру Музичке продукције Радио-телевизије Србије била је Милица Манојловић.

Колибри је јединствени дечји хор препознатљиве културе певања, допадљиве интерпретације и високо професионалног односа према музицирању гајеном у осмишљеној љубави према музици, активном примању музике чију поруку јединственим задовољством преноси на слушаоце. Став при певању, дисање, осмишљавање интерпретације, разумевање текста, био он на српском или не, ставља се у функцију музичког израза.

 

Хор је одржао преко стотину концерата у земљи и иностранству, учествовао у аудио драмама, у телевизијским емисијама и серијама, као и на филму. За собом има 7 аудио касета, 19 сингл и 42 лонг-плеј грамофонске плоче и 4 аудио ЦД-а у издању ПГП-РТБ/РТС.

 

Изузетни уметнички домети и естетско задовољство  донели су овом хору низ награда од којих се истичу: Повеља Радио Београда за допринос развоју дечје и омладинске музике, Златни Беочуг Културно-просветне заједнице Београда за остварење у области науке и уметности, Повеља «Удружења композитора» за допринос развоју музичког стваралаштва, Захвалница УНИЦЕФ, Златна сиринга Радио-телевизије Београд за највеће годишње остварење ансамбла РТБ, Орден рада са сребрним венцем, Медаља «Мокрањчевих дана» и Змајева награда.

 

Хор данас води Љиљана Ранђеловић. Завршила је Музичку академију у Београду, одсек за музичку педагогију. Од седме године се бави хорским певањем и хорском музиком. Године 1995. постаје најмлађи члан тада  јединог професионалног ансамбла у земљи - Хора РТС-а. У марту 2012. године са великим задовољством и ентузијазмом, настављајући пут који је Милица Манојловић започела давне 1963. године,  преузима хор Колибри. Са хором Колибри снима свој први, а њихов четврти по реду аудио ЦД - «Колибри планета», на којем су аутори песама најпознатији поп и рок музичари наших простора.

број коментара 35 пошаљи коментар
(понедељак, 29. дец 2014, 02:46)
Milan [нерегистровани]

koncert

Cuo sam na televiziji da je planiran koncert hora kolibri 14.01.2015. Mozete li mi reci gde i mogu li se kupiti karte i gde?

(уторак, 09. дец 2014, 08:51)
Sanja [нерегистровани]

nastup

Da li ce hor Kolibri odrzati nastup za predstojece praznike?

(петак, 28. мар 2014, 11:28)
anonymous [нерегистровани]

pozdrav

Postovanje, zanima me kada najranije dete moze ici na audiciju za hor?

(четвртак, 20. мар 2014, 13:11)
Jasmina Tubic [нерегистровани]

koncert

Postovani,obzirom da su rasprodate sve karte za koncert Kolibrija u subotu 22.3,pa nisam uspela da kupim 4 karte,interesuje me hoce li biti reprize koncerta I kada,jer bih volela da vodim decu

(петак, 10. јан 2014, 12:18)
Muzička produkcija RTS-a [нерегистровани]

Prijem dece u hor Kolibri

Auducije za prijem novih članova u hor Kolibri će se održati u maju ili junu 2014. godine. RTS će blagovremeno objaviti tačan datum i mesto održavanja audicije. Tada ćemo objaviti i sve druge relevantne informacije.(среда, 08. јан 2014, 17:49)
Jelena M. [нерегистровани]

starosna granica?

Da li je uvek donja starosna granica 9 godina i da li mladja deca (4,5,6 godina starosti)mogu na neki nacin da ucestvuju/budu primljena u hor? Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav, Jelena

(субота, 17. авг 2013, 10:10)
Muzicka produkcija [нерегистровани]

Audicije

Auducije za prijem novih članova u hor Kolibri će se održati u junu 2014, godine. RTS će blagovremeno objaviti tačan datum i mesto održavanja audicije.

(уторак, 18. јун 2013, 18:25)
anonymous [нерегистровани]

prijerm

prijem ce biti u septemru kada se dalje informisem objavicu detaljnije informacije

(уторак, 28. мај 2013, 00:29)
bojana [нерегистровани]

prijem u hor

I mene zanima kada je audicija i koja je starosna granica? Unapred hvala za odgovor!!!!

(среда, 20. мар 2013, 23:40)
milica [нерегистровани]

kolibri

Kada se odrzava audicija za deciji hor Kolibri i koja je starosna granica za prijem?
Molim Vas odgovorite na mail m.minja@yahoo.com