Атлантик бирд 1 појачање за Блиски исток

Препорука за гледаоце на Блиском истоку који, након преласка на Астру, имају мање квалитетан пријем, јесте да антене усмере ка сателиту "Атлантик Бирд 1" (Atlantic Bird 1) на 12,5 степени западно.

Од првог јуна сателитски сигнал за Европу биће доступан преко Астре 19,2°Е. Прелазак на нови сателит представља део укупних напора да се обезбеде најквалитетнија решења за предстојећу дигитализацију и успостављање напредних дигиталних мултимедијалних сервиса. Преласком на сателит "Астра", као и до сада, гледаоцима можемо да гарантујемо сигуран пријем сигнала у зони покривања сателита. У случају "Астре" то је цела Европа и северна Африка, односно, појас уз Средоземно море.

Уколико након преласка на "Астру" имате мање квалитетан пријем, или уопште нисте у могућности да пратите наш програм, препорука за гледаоце на Блиском истоку је да антене усмере ка сателиту "Атлантик Бирд 1" (Atlantic Bird 1) на 12,5 степени западно и подесе наведене параметре пријема.

број коментара 4 пошаљи коментар
(понедељак, 29. апр 2013, 18:09)
anonymous [нерегистровани]

jos uvek se emituje

da li se RTS-Sat program jos uvek emituje preko Atlantic Bird 1 satelita posto je u zadnjih nekoliko nedelja bilo dosta tehnickih problema?

(уторак, 07. јун 2011, 14:39)
anonymous [нерегистровани]

Hotbird

Sta sad treba da bacamo HotBird u smece?

(петак, 27. мај 2011, 20:07)
redakcija [нерегистровани]

odgovor

Pretpostavljamo da je pitanje i licno, osim sto mislite na druge. Da li ste pokusali postojecom antenom?

(петак, 27. мај 2011, 12:15)
anonymous [нерегистровани]

Antena?

Zasto bar niste naveli kolika antena (precnik) je potrebna za prijem Atlantic Bird 1 u Emiratima, Kataru i Omanu.Jasno je da nas ~7000 nismo toliko bitni drzavi i RTS-u koliko stotine hiljada nasih u EU ali ako vec nudite resenje ponuditie pravo.
Hvala. :(