Астра 4А - нови параметри пријема на територији Европе

Проширење постојећег мултиплекса ТВ и радио канала на сателиту Астра 4А са програмима РТС1, РТС 2 и РТС Полетарац је планирано за 1. фебруар 2018. са почетком у 00:00 часова по нашем времену. Из тог разлога долази до промене параметара за пријем сигнала са сателита Астра 4А.

До промена долази због повећања броја наших канала тј. проширења мултиплекса. Поред постојећих, од 01.02.2018. на Астри 4 А биће и РТС1, РТС2 И РТС Полетарац.

Пошто се ради о промени фреквенције и Symbol Rate-а, прекид у преузимању програма РТС САТ и Радио Београда од стране оператера који ове садржаје даље прослеђују ка Северној Америци и Аустралији не би требало да траје дуже од 1-2 минута.

Треба очекивати да комплетна активност везана за проширење постојећег мултиплекса треба да буде завршена до 01:00 часова, и у том периоду су могући повремени краткотрајни прекиди.

Нови параметри за пријем сигнала са сателита Астра 4А су:

Пријемна фреквенција: 12.699,300 MHz

Поларизација: Хоризонтална

Модулација: DVB S2, 8PSK

SR (Symbol Rate): 12.9342Мбауд

FEC: 3/5

За све информације можете да се обратите на телефоне и мејл:

+381 32 566 1065; +381 32 559 0065; sat.station@telekom.rs

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво