Нови стандард на Оптус-у Д2

Сателитски програм РТС-а се од данас емитује и у стандарду МПЕГ 4 за територију Аустралије и Новог Зеланда. Постојећи сигнал МПЕГ 2 стандарда задржаће тренутну позицију до краја 2012. године, тако да гледаоци неће имати проблема са пријемом. Савет дистрибутера је да се корисници на време информишу о потребним МПЕГ 4 рисиверима.

Компанија Еуро Ворлд Нетворк саопштила је данас да су почели емитовање Сателитског програма РТС-а у стандарду МПЕГ 4 на транспондеру 5 на сателиту Оптус Д2 у Аустралији и Новом Зеланду.

Дистрибутер РТС-овог Сателитског програма је саопштио да је квалитет сигнала одличан.

Сателитски програм РТС-а је први емитер који користи стандард МПЕГ 4 на сателиту Оптус Д2.
Постојећи сигнал МПЕГ 2 стандарда задржаће тренутну позицију на транспондеру 8 до краја 2012. године, тако да гледаоци неће имати проблема са пријемом у наредном периоду.

Иначе, стандард МПЕГ 4 нуди нови аудио и видео кодек са два пута бољим перформансама од МПЕГ 2 стандарда. За прелазак на МПЕГ 4 стандард неопходан је нов рисивер МПЕГ 4 - ХД.

Корисницима који програм примају путем сателитских антена саветује се да се на време информишу о потребним МПЕГ 4 рисиверима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво