МПЕГ-2 до краја 2012. у Северној Америци

На захтев многобројних гледалаца из дијаспоре, програм РТС-а у Северној Америци ће до краја ове године бити емитован у МПЕГ-2 стандарду. Прелазак на МПЕГ-4 стандард се за сада одлаже.

Компанија Euro World Network, дистрибутер Сателитског програма РТС-а за Северну Америку, је саопштила да ће се програм РТС-а до краја 2012. године емитовати у стандарду МПЕГ-2.

Одлука да се након недавног увођења стандарда МПЕГ-4 (од 22. августа 2012. године), емитовање РТС-а за Северну Америку врати на стандард МПЕГ-2 донета је на захтев многобројних гледалаца из дијаспоре, а у циљу обезбеђивања најбољих услова за несметано праћење програма из матице.

Сателитски програм РТС-а у Северној Америци емитује се путем сателита Galaxy 19.

Иначе, раније су гледаоци обавештени да је за прелазак на МПЕГ-4 стандард неопходан нов рисивер МПЕГ-4 ХД.

Гледаоци који су у међувремену купили нове рисивере нису оштећени, јер ће у наредном периоду РТС, у складу са технолошким иновацијама свакако почети да емитује Сателитски програм у напредном МПЕГ-4 стандарду.

Прелазак са МПЕГ-2 на МПЕГ-4 стандард очекује се и у Аустралији и на Новом Зеланду у наредних 6 до 9 месеци.

Корисницима који програм примају путем сателитских антена саветује се да се на време информишу о потребним МПЕГ-4 рисиверима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво