Наши и туђи стереотипи

Који стереотипи се примењују на Србе и Србију, а који владају када говоримо о другим народима и срединама? У среду, у "Теми Србије на вези", од 18:40 до 19:00 сати отворена је телефонска линија, а у студију ће бити Проф. др Јово Тошевски и Оливера Ковачевић. Разговор води Тамара Дрезгић.

Шта су стереотипи, у каквим друштвеним ситуацијама настају и шта им је функција? Да ли негативни етнички стереотипи могу имати друштвене последице? Да ли садрже искључиво неистину или могу садржати и део истине о ономе на кога се односе?

Настављамо причу "о свету и нама", о нашој нарави, менталитету, прихватању и сагледавању реалности "тамо и овде".

Колико смо реални према себи? Ко нас и зашто "воли", а ко не? Какву свет има слику о Србији и Србима? Зашто? Које су нам основне националне особине и како на баш те особине реагују странци?

Да ли је Запад синоним за цивилизовани свет, а Исток за нешто мистично, оријентално? Шта су прве асоцијације на Источну Европу и Балкан?

О свему овоме у емисији, заједно са вама, говоре Проф. др Јово Тошевски и Оливера Ковачевић, новинар. Од 18.40 до 19.20 биће отворен број телефона 381 11 322 99 88.

Уредници емисије: Тамара Дрезгић и Нада Вукелић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво