Читај ми!

Koшаркашки таленти из дијаспоре

У емисији „Србија на вези“ представиле су се младе кошаркашице српског порекла из Шведске, Белгије и Сједињених Америчких Држава.

Да би обукле национални дрес и заиграле за репрезентацију Србије, младе кошаркашице српског порекла из дијаспоре морају да прођу озбиљну селекцију у Кошаркашком савезу Србије.

Катарина Миленковић из Шведске, чланица Кошаркашког клуба Солна Викингс из Стокхолма, ушла је у првих 18 кандидаткиња за омладинску селекцију Србије за предстојеће Европско првенство за младе. Према најновијим вестима, одлуком Милкана Мрђе, селектора У20 женске репрезентације, Катарина ипак није ушла у тим од дванаест играчица које ће бранити боје наше репрезентације на првенству Европе које се од 7. до 17. јула одржава у Новом Саду и Зрењанину. Он каже да је то била најтежа одлука коју је морао да донесе у претходна два месеца, колико трају припреме.

Анита Бошњак из Белгије и Милица Тошковић из Калифорније озбиљне су кандидаткиње за јуниорску кошаркашку репрезентацију. Оне се са саиграчицама из тима припремају за јуниорско европско првенство које ће бити одржано у месту Орадеа, у Румунији, од 4. до 14. августа.

Кошаркашице кажу да су се саме јавиле Кошаркашком савезу Србије и да је то једини начин да буду позване на селекцију.

"Жеља женске селекције јесте да национални тим заигра у континенталном делу шампионата, а зашто да не и у светском првенству", рекла је гостујући у емисији Србија на вези Ана Јоковић, подпредседник Кошаркашког савеза Србије задужена за женску кошарку.

Тренер Партизана Марина Маљковић, најтрофејнији кошаркашки тренер у женској кошарци, гостујући у једној од ранијих емисија нагласила је да женска кошарка очекује талентоване кошаркашице из дијаспоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво