Читај ми!

Дивчев кошаркашки камп у Чикагу

Камп Владе Дивца који од овог лета ради при манастиру Нова Грачаница код Чикага сакупиће средства која треба да помогну затварање колективних центара у Србији.

Владе Дивац, легендарни српски кошаркаш и председник Олимпијског комитета Србије, отворио је свој омладински кошаркашки камп у Чикагу. Камп се одржава на терену манастира Нова Грачаница, али је првог дана, због кише, померен у спортску салу једног оближњег колеџа.

Сав приход намењен је раду хуманитарне организације „Дивац", а сам камп је изузетна прилика за младе да сазнају више о кошарци од дугогодишње звезде НБА лиге.

„Први је дан, деца су се окупила. Пре свега, пробаћемо ових пет дана да им пружимо лепо задовољство, да науче нешто о кошарци, о неким правим вредностима, а уједно да их укључимо у хуманитарни рад који радимо у Србији, јер овим путем, самим њиховим доласком у камп, сав фонд из овог кампа биће упућен у хуманитарне сврхе", каже Дивац. Камп је организован за сву децу, како за оне који већ знају кошарку, тако и за почетнике.

„Имамо разне групе. Оне који за своје годиште већ доста тога знају у кошарци, а имамо и оне који су почетници. Ја у сваком случају желим да их научимо фундаменталним стварима што се тиче кошарке, али и да респектују своје саиграче, своје тренере, да науче лепо да се понашају", истиче Дивац.

Деца су на првим малим тренинзима учила, између осталог, акције везане за центарску позицију, шутирали су на кош, играли се. Осим што деца могу да уживају у кошарци, камп ће омогућити реализацију акције затварања колективних центара у Србији.

„После више од петнаест година, желимо да људе који живе у колективним центрима сместимо у своје домове и да им пружимо шансу за нов почетак у свом животу. На томе радимо последње две године, и сав новац са овог кампа ће бити усмерен на то. Имали смо кампове и у Сакраменту у и Лос Анђелесу, пар година и у Азији, али мислим да је било потребе да се камп направи и овде, у Чикагу. Надам се да ће то постати пракса сваке године".

Кошаркашки камп Владе Дивца у Чикагу траје до петка, а увече ће бити одржана и велика хуманитарна вечера за фондацију „Дивац" у свечаној сали манастира Нова Грачаница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи