Крос РТС-а у Данској

Једанаести Крос РТС-а за Гранд При Радио Београда за дијаспору, први пут одржан у Фредериксверку, граду са бројном српском заједницом, у Данској.

Крос РТС-а за дијаспору одржан је 16. маја у Фредериксверку, у Данској. Конкуренција је била јака и веома неизвесна у неколико трка, a практично су одлучивали милиметри. Победници трка су: Предраг Кузмановић, Александра Додиковић, Стефан Станковић, Марија Андрашевић, Немања Станковић, Симона Кондић, Данијел Стегаревић, Рајка Станковић, Михаел Белчић и Наталија Ивановић. Поред деце српског порекла трчало је и неколико данских малишана.

Крос у Данској су поред организационог одбора Кроса, припремали Српско удружење "Балкан" и генерални спонзор Кроса у Данској "Еспергарде Турист-Унилајнс". На манифестацији приликом почетка такмичења говорили су: Хелге Фриис, градоначелник општине Халснеас, Ненад Маричић, шеф конзуларног одељења Амбасаде Србије у Копенхагену, Борис Кесерић, координатора Кроса, Гордана Петровић, председница Удружења "Балкан" , Душан Јовановић, члан Одбора за интеграције и одборник општине Нествед, и Ђорђе Чулулејевић испред генералног спонзора.

Трчало се као и ранијих година, у десет трка. За организацију трка, припрему старта и високи такмичарски дух заслужне су Горица Ивановић, бивша наставница Српске допунске школе у Фредериксверку и Гордана Петровић, председник удружења "Балкан". За незаборавно спортско дружење, потрудили су се и родитељи, који су такође трчали, а победили су Срећко Ђорђевић и Цветана Чутић.

Победничке пехаре је уручио лично градоначелник Фриис, а у разговору са члановима Организационог одбора упознао се са детаљима плана за наредну годину. Градоначелник је обећао да ће се представници надлежних општинских служби и школа у Фредериксверку, наредне године, више ангажовати у организацији овог такмичења, навео је Стеван Ковачевић, оснивач и организатор Кроса РТС-а.

Након одржаног такмичарског дела, у просторијама "Балкана" су жребом су одређени учесници Кампа РТС-а, који ће се ове године одржати у Неготину. Путници за Србију су: Предраг Кузмановић, Немања Станковић, Данијел Стегаревић, Рајка Станковић и Михаел Белчић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво