РТС САТ у корак са временом

Министар Срећковић изјавио да је Сателитски програм данас прилагођен измењеним потребама дијаспоре и да настоји да прати темпо и начин живота наших људи у расејању.

Поводом годишњице Сателитског програм РТС-а и нових програмских подухвата редакције Програма за дијаспору, Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре је изјавио да поздравља нову програмску шему сателитског програма РТС-а, као и напоре који се чине да се програм модернизује и прилагоди "околностима двадесет и првог века, новим потребама људи и новом темпу и начину живота.

"Данас када људи раде много више него што је случај био раније и када је много мање времена за неке слободне активности, врло је важан Сателитски програм РТС-а, да заправо буде један канал којим ће дијаспора комуницирати са матицом и место на којем и малишани могу да уче елементе српског језика, на којем могу да гледају дечје емисије на којима смо сви одрастали... Све то доприноси да њихове везе са матичном земљом, кад одрасту, буду много веће и много чвршће", изјавио је Срећковић.

Срећковић сматра да људи у расејању виде, и да су задовољни измењеним приступом државе према дијаспори, а у оквиру тога и промењеном уређивачком политиком и програмском шемом сателитског програма "који је данас више прилагођен њиховим потребама, него што је то случај био раније. Врло је важно да РТС иде у корак са временом и са њиховим потребама", додао је Срећковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво