"Звезда рождества" и друге васкршње приче

У Паризу организовано вишедневно позоришно дружење српске деце из Београда и Париза. Позоришни програм посвећен српским обичајима, језику, вери, традицији и историји...

У организацији Западноевропске епархије, Скупштине дијаспоре Срба Француске и Министарства просвете-српске допунске школе, у Паризу се одржавају приредбе поводом највећег хришћанског празника Васкрса. Учесници програма су малишани из допунских школа на српском језију у Паризу и њихови гости, чланови позоришне трупе "Звонце" при двору српске Патријаршије у Београду. Програм је осмишљен тако да говори о српским обичајима, језику, вери, традицији и историји, а посвећен је нашим малишанима у Француској.

У сали цркве Свети Сава, 27. априла одржано је прво извођење представе "Звезда рождества", позоришне трупе „Звонце" из Београда, редитеља Јована Љубеновића, по тексту Владимира Јурјевића Магљина. Ученици српске допунске школе Сент Дени извели су позоришни комада „Сеоско посело".

У Културном центру Србије у Паризу 30.априла, у 16 сати биће поново изведена представа "Звезда рождества", као и комад „Врбица" ученика српске допунске школе ''Пијерефи''.

У сали општине Епон, 01. маја у 15 сати, поред представе „Звезда рождества", трупе „Звонце" из Београда биће изведен и комад „Васкршње боје", ученика српске допунске школе у Епону.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво