Мало српкиња, мало абориџинка

Аустралијанка, српско-абориџинског порекла, Урсула Јовић представила је аустралијанској публици у Перту свој нови кабаре перформанс “Магапи блуз”.

Џез певачица и глумица Урсула Јовић из Аустралије, чији је отац Србин, а мајка Абориџинка, недавно је у Перту, у Аустралији, одушевила публику премијером свог кабареа „Магапи блуз". Нови кабаре перформанс, у којем Урсула пева на енглеском и бурара језику - традиционалном језику Абориџина, настао је као резултат њене жеље да споји различите културе својих родитеља.

Урсула Јовић је добро позната аустралијској и светској музичкој публици. Започела је каријеру као певачица, затим се обрела на позоришту и филму, а недавно је имала и први наступ на оперској сцени. Српској публици је позната као Дејзи из филма "Аустралија", где је глумила заједно са Никол Кидман и Хју Џекменом.

Почела је да пева са 13 година, а таленат је наследила од оца Слободана Јовића, који је пре 30 година емигрирао у Аустралију. Мајка Полин, Урсули је као малој дала надимак Сврака, на основу чега је и настао назив њеног кабареа „Магапи блуз", на српском - Свракин блуз. Урсула каже да птица певачица црно-белих крила, заправо, представља њу саму. Иако не говори српски, џез певачица са родбином у Србији одржава везу и нада се скорој посети Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво