Србија на вези, вечерас у 18.55

Дан Државности Србије прослављен је широм света, па и у САД. После прославе празника у Конгресној библиотеци у Вашингтону, одржан је и пријем у Генералном конзулату Србије у Чикагу.

Пријему су присуствовали чланови дипломатског кора, Канцеларије градоначелника Чикага, Министарства финансија округа Кук као и чланови српске заједнице. Извештава Александар Жигић.

Гимназија у Бечеју била је домаћин пројекта "ЕРАЗМУС ПЛУС" - међународне размене ученика из пет европских земаља. У фокусу је била заштита животне средине, а деца су била у прилици да боље упознају Србију. Пројекат бечејским гимназијалцима пружа и могућност даљег школовања у иностранству.

Млади истраживачи Србије ове године обележавају стогодишњицу рада Међународних волонтерских кампова. Прослава ће бити организована у 90 земаља света, у преко 2000 кампова. Ово је јединствен облик волонтерског рада предвиђен за све људе добре воље, без обзира на године. Један од главних циљева је стварање контаката између учесника из иностранства и локалног становништва, чиме се доприноси бољем разумевању народа и култура, пријатељству и миру.

О активностима којима ће значајна годишњица бити обележена, у емисији ће говорити Лена Таталовић испред Младих истраживача Србије, Анастасија Ђурђевић, волонтерка и Перица Одабашић, археолог.

Зимско окупљање слависта траје већ 58 година. Тема овогодишњег сусрета у Београду била је функционисање словенских језика и књижевности у савременим условима. Једна од најистакнутијих чланица српске дијаспоре у Вићенци је и песникиња и преводилац за италијански језик Рада Рајић Ристић, члан УКС и Академије за културу из Сан Марина. Објавила је двадесетак књига, а са њом је у Вићенци разговарао колега Владан Ракић.

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Реализација Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво