Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију су Александар Гајић трубач и чланице певачке групе "Нишке девојке" - Ана Томић и Марија Стингић, као и ауторке представе "Госпођа Ајнштајн" Снежана Гњидић и Милена Гарфилд. Реприза емисије у среду, 12. фебруара у 13 сати.

Овогодишња манифестација, под називом "Звуци Србије", била је посвећена промоцији српске традиционалне музике и презентацији традиционалних српских инструмената. Гости из Србије су концертима, радионицама и предавањима, на највернији начин приказали део наше традиције.

О фестивалу, као и о личним утисцима са Исланда, у емисији ће говорити учесници - Александар Гајић трубач и чланице певачке групе "Нишке девојке" - Ана Томић и Марија Стингић.

У Вашингтону ће 5. марта бити премијерно изведена представа "Госпођа Ајнштајн", по тексту Снешане Гњидић, а по замисли Милене Тробозић Гарфилд. Комад је заснован на личној преписци Алберта и Милеве Ајнштајн, као и на дугој коресподенцији између Милеве и њене пријатељице из студентских дана, која се после студија преселила у Београд. Тако ће "Госпођа Ајнштајн" бити први комад из Србије који ће своју светску премијеру доживети у енглеском преводу у једном професионалном америчком позоришту са искључиво америчком поделом веома цењених америчких глумаца. О представи ће говорити ауторке - Снежана Гњидић и Милена Гарфилд.

ХЕЛСЕ - Српски културни центар из Цириха најавиће програм за фебруар, а о 10. Светосавској академији, одржаној у организацији Српског културног центра из Вашингтона, извештава Александар Жигић.

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво