Са Србијом на вези, вечерас у 18.55

Једна од тема у емсији Србија на вези биће повратак стручњака из дијаспоре и примена стеченог знања, као друштвена одговорност Срба у иностранству.

Четворица Срба, након више од три деценије рада у свету, своје место за посао и живот проналазе у Србији, за коју тврде да је земља погодна за улагања. Сва четворица укупно имају 110 година стажа у иностранству у неколико компанија и више разни х позиција, на којима су развијали своје каријере.Школовали су се у Србији, потом у иностранству и са стеченим радним искуством, препознавши шта овдашњњем тржишту недостаје, осмислили су концепт у оквиру ког ће саветовати будуће улагаче како из Србије, тако и из дијаспоре али и странце. Сарадњу са Привредном комором Србије, наглашавају као први корак у тестирању и реализацији идеје, преносећи утиске да ће то бити синергија државе и повратника из дијаспоре.

Гост у студију биће Владислав Лалић, вишегодишњи и доскорашњи директор шведске Икее, који је овај бренд довео у Србију, а остала тројица сарадника, такође повратника из дијаспоре, ће кроз изјаве дати подстрек потенцијалним улагачима, пренети своје личне приче о каријери, позвати друге да у Србију уложе стечено знање и капитал, а младима дати поруку да године старости нису битне и да никад није касно да се на себи ради и да се покрене нешто ново.

Колико Србија има инострани пензионера који новац примају у матици и колико они који пензије добијају у иностранству, са којим земљама имамо потписане конвенције и које су стране земље у најави за сараднју, говорие Зоран Панови, директор Завода за социјално осигурање.

У сусрет овогодишњем Бунт рок фестивалу, гост е бити Бранка Главоњић, музички уредник РТСа и овог фестивала. Инфформације како и ко може конкурисати и зашто је овакав пројекта важан за младе музичке таленте, допуниће причом и једани од учесника, чланови групе „Лагана среда".

Уредник и водитељ Јелена Ђорђевић Поповић

Реализација Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво