Пливање за Часни крст у Паризу

Срби у Француској организовали су у Паризу пливање за Часни крст на Богојављење, са жељом да то постане традиција. Овог пута учествовало је више од 70 људи, а из Париза, за "Магазин Србија на вези" извештавала је Маја Мартиновић.

Језеро Жонкоа, надомак Париза. Последње припреме пред велики догађај. Пристиже се из Париза, Нормандије и околних региона, дошло је око 75 аутомобила. Све је спремно за почетак.

Молитву и освештавање воде одржали су протојереји ставрофори Жељко Симоновић и Славиша Станић. Бодрено око хиљаду људи са обале, у језеру је запливало седамдесетак људи али и жена. Неколико младића је у исто време стигло до крста, али су џентлменски препустили дамама да га изнесу.

Са каквим жељама се данас пливало?

"За здравље, за све болесне, за Косово, за Србију, за Црну Гору, за српску част", рекле су неке од учесница.

На овакво обележавање Богојављања чекало се дуго.

"Ова организација показује нашу неодвојиву везу са нашом културом, традицијом, пре свега са нашом хришћанском православном вером. Овде на Западу морамо више да се потрудимо, да будемо активнији", каже 

Дан је био сунчан, а температура је била неки степен изнад нуле, па је присутне требало загрејати на све могуће начине.

Након овако успешног дана, сасвим је сигурно да ће пливање за Часни крст у Паризу постати традиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво