Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Вечерас вас водимо у Африку, Габороне, где су у току завршни радови на српском храму Свети Сава. Гости у студију биће Ана Ранитовић која живи у Холандији и Милош Јовановић председника Одбора групације за запошљавање у Привредној комори Србије. Реприза емисије у петак, 24. јануара у 13 сати.

Српски храм Св. Сава у Боцвани улази у туристичку понуду главног града Габоронеа. Како теку завршни радови, ко ће радити фрескопис и када ће се у нови објекат у порти цркве, уселити Школа српског језика, говориће председник Српске заједнице Владимир Прибил, у прилогу снимљеним специјално за емисију Србија на вези.

Млади људи треба да остану у Србији, треба и да се враћају из иностранства са стеченим искуством. На који начин се може помоћи земљи, на који начин сарађују млади у дијаспори са младим и успешним људима у Србији, добар пример даће и гости у студију Ана Ранитовић, која тренутно живи у Холандији. Основне студије завршила је у Београду, а докторирала на Оксфорду и предавач је у 7 земаља.

У студио пизивамо и Милоша Јовановића, председника Одбора групације за запошљавање у Привредној комори Србије и члана Републичког савета за запошљавање. Јовановић је први је Србин, добитник награде 40 under 40. Награда је установљена 1985. у Канади и додељује се успешним предузетницима старости до 40. година.

Уредници Јелена Ђoрђевић Поповић и Душан Жарковић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар