Србија на вези, РТС Свет, 18.55

У вечерашњој емисији "Србија на вези" угостићемо Љубишу Шљивића, младића из Крагујевца, економисту по професији. Први је Србин који је бициклом освојио Северни пол. Освајање крајњег севера Европе, Нордкапа, имало је за циљ прикупљање средстава за куповину слушног апарата за дечака из Београда. Остварио је свој сан и подигао заставу Србије на најсевернијој тачки Европе. На путу кроз 12 земаља, прешао је 14 000 километара, а бицикла му је била и ослонац и подршка. Реприза емисије у петак, 17. јануара у 13 сати.

У сусрет Светосавском балу, гледаоце у Беч води композитор Војкан Борисављевић, а музицирањем београдски солиста Драгољуб Бајић. О дугогодишњој сарадњи и наступима у Бечу, Борисављевић најављује и овогдишњи наступ са својим сарадницима, а на позив Срба у ово делу Аустрије.

Више од сто представа из Србије имала је прилику да види публика у главном граду Аустрије, у престижном Акцент Театру, а до нових наступа тамошњој мултикултуралној позоришној публици, представљамо ово позориште.

Mлади таленти у свим сферама постају све ангажованији и у медијиа. РТС има дугу традицију у неговању и праћењу наше деце. Посебно у области математике, свету смо већ добро познати. Таленте у Србији и децу српског порекла у региону, кроз нове серијале, окупља уредница и ауторка бројних серијала о талентима, новинарка РТС-а Тања Чанић, која ће са гледациа поделити своја искуства.

Уредници Јелена Ђорђевић Поповић и Душан Жарковић

Реализација Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара