Тара остварује своје снове

Да се бизнис и мода одлично слажу показала нам је Тара Динић. После студија финансија и маркетинга добила је посао у престижној грађевинској фирми у Лондону. Ни напредак у служби, ни добра плата нису је одвратили од потребе да послуша себе и крене путем који јој не гарантује сигурност, већ пуно срце.

Храбро и одлучно, са довољном дозом вере и знања, 28-годишња Тара Динић из Лондона, кренула је путем којим се ређе иде. Напустила је посао у једној од најпознатијих светских грађевинских компанија и потпуно се посветила уметности - сликању и модном креирању.

"После мастера, отишла сам у инжењерску фирму, имала сам пуно састанака, позивала сам амбасадоре, министре из разних земаља, aли, после 2 гoдине сам схватила да корпоративан живот није за мене", искрена је Тара.

Тара је рођена у Лондону, а детињство је провела у Србији, Британији, Саудијској Арабији и Грчкој. Знања из области финансија, инвестиција и интернационалног маркетинга, стечена у Лондону, помогла су јој да успе у свету уметности и дизајна, и успешно пласира свој рад.

Слика акрилним бојама на платну, често провокативне политичке детаље, али и оно што је инспирише током путовања. Чиле и Перу потпуно су је опчинили.

"Тамо сам провела месец дана, пела се на 5000 метара, баш је било предивно и видела сам тамо жене које су везле њихове торбице. Толико су биле прелепе боје и онда сам одлучила да урадим овако нешто у Србији", каже Тара.

У томе јој помажу вредне и веште руке жена из Панчева и Инђије.

А на идеју да креира бунде дошла је још на универзитету дружећи се са девојкама из арапског света, и схватила да оне, осим накита, воле и крзно, свилу, чипку и кашмир. Али, идеја да продаје бунде на Блиском истоку, где температуре достижу и до 50 степени, звучала је као парадокс. У Ријаду, где су први пут приказане, доживела је велики успех, а међу клијентелом су и чланови краљевске породице.

"Моја најбоља другарица је Саудијка и схватиле смо да постоји захтев на том тржишту, пошто баш нема будни, а Арапи воле да путују...Почели смо са једном, две бунде, а један човек, Саудијац је видео те бунде и наручио три за себе, да има кад је у пустињи, на минусу...толико му се то свидело да је још 10 бунди наручио а нама се повратила цела инвестиција у року од месец дана и тако нам је кренуло", каже Тара.

Њене радове од 2018. представљају галерије у Лондону и Атини, а већина њених слика продата је приватним лицима или дизајнерима који опремају луксузне апартмане и јахте. Има велику подршку од породице, што јој даје снагу за нове подухвате.

"Планови су ми да будем боља у односу на прошлу годину, да повећам тржиште, и да помогнем што више жена овде и запослим их", каже Тара.

До сада је Тара своје снове остварила, па нема разлога да у реализацију нових посумњамо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи