Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошће емисије су Милица Матијевић и Марина Узелац. Будите са Србијом на вези! Репризни термин је у петак, 13. децембра у 13 сати.

Са циљем да деци представе библиотеку као бајковито место у коме машта и креативност могу све, библиотекарке Милица Матијевић и Елизабета Георгиева осмислиле су књигу "Шуш и миш у библиотеци". Ово је прва књига чији су аутори библиотекари и која је врло брзо изазвала велико интересовање и међу најмлађим читаоцима, али и међу колегама. Промоције овог издања су, путем интернета, уживо пратила и деца из дијаспоре, а ускоро се припрема и аудио верзија за слепу и слабовиду децу. Гошћа емисије је једна од ауторки књиге Милица Матијевић.

Чланови Дечје филхармоније су талентовани ђаци нижих и средњих музичких школа из Београда, добитници награда на домаћим и међународним такмичењима. Неки од њих су и дугогодишњи корисници инстртумената фондације "Деца деци" која на тај начин помаже њихово школовање и професионално напредовање. Новогодишњи концерти Дечје филхармоније постали су традиционални и омиљени код публике и као такви сврстани су у ред важних културних догађаја сезоне. О концерту који је заказан за 15. децембра у Сава центру у емисији ће говорити представница Фондације "Деца деци", Марина Узелац.

На дан уручења Нобелове награде за књижевност Петеру Хандкеу, одржана је Свечана академија посвећена овом великом светском писцу. Организатори су Дом културе "Грачаница", који је био и домаћин, Матица српска, библиотека Матице српске и Српско народно позориште из Новог Сада. Извештава Марија Јовановић из Грачанице.

У Чикагу су ових дана боравили чланови делегације Владе РС који су посетили владику средњозападноамеричког Лонгина и упознали се са животом српске дијаспоре у том делу Америке. Извештава Александар Жигић.

Двадесетосмогодишња Тара Динић из Лондона, храбро је одабрала свој пут напустивши сигуран посао и посветивши се уметности. Приликом недавног боравка у Београду са њом је разговарала Вања Васић.

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Дежурни уредник Јелена Ђорђевић Поповић

Реализација Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара