Српски лекари на конгресу радиолога у Чикагу

У Чикагу ових дана бораве лекари радиолози из Србије на великом годишњем конгресу организације RSNA, који окупља преко 50 хљада стручњака из целог света. По први пут у историји овог конгреса један медицински радник из Србије добио је позив да одржи предавање на престижном догађају, што је велико признање.

Лекаре радиологе из Србије и њихове колеге из Сједињених Америчких Држава поздравили су у Конзулату Србије у центру Чикага конзул жеран Милан Варадиновић и председница Српско-америчког удружења лекара и стоматолога докторка Љуба Стојиљковић.

Гости из Србије дошли су у Америку поводом 105-огодишњице Конгреса лекара радиолога у Чикагу организације RSNA који ће ове године посетити преко 50 хиљада људи.

По први пут у историји овог конгреса, једна лекарка из Србије добила је позив да одржи предавање на скупу, а то је докторка Драгана Ђилас из Новог Сада.

"Пошто се ја највише бавим имиџингом дојке и у томе сам, рецимо, експерт и у Србији, очигледно да сам сада препозната интернационално, онда ће предавање бити из снимања дојке и то из једне специфичне врсте снимања, дигиталном томосинтезом", каже др Ђилас, гостујући предавач.

Кардиохируг доктор Миљко Ристић каже да је импресиониран скупом. Додаје да има планове да се отвори нови медицински објекат за кардиоваскуларне болести на територији Бијељине.

"Указала се прилика да са господином Павловићем који је направио ћуприју на Дрини, видимо да ли можемо да наставимо сарадњу у крају одакле је он, у околини Бијељине... да се настави неки програм који би помогао становницима Бијељине и Републике Српске да се лече по савременим методама лечења", каже др Ристић.

"Хоћемо да отворимо једну клинику за помоћ нашем народу у Слобомиру. Ја верујем да ћемо са професором доктором Ристићем то и успети", каже Слободан Павловић, привредник из Чикага.

Представници фирме Висарис представили су на сајму свој дигитални рендген који се прави у Србији, а било је и лекара из приватне праксе као сто је београдска болница Бел медик.

"Циљ овог представљања на овом сајму је да приблизимо америчким установама, америчким дилерима оно што ми радимо, да проширимо мрезу наших продаваца у Америци, али пошто је ово велики сајам и велики конгрес интернационалне природе овде смо и да упознамо потенцијалне дилере широм света који посећују Чикаго у ово доба године", каже Александра Беговић из фирме Висарис.

Српски лекари су показали и ове године да су веома цењени не само у Чикагу него и широм Северне Америке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво