Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гост емисије је Ђуро Ћурчић, један од оснивача Фондације "Тате Новосађани", која, осим болесној деци, помаже и породицама лошег материјалног статуса. Реприза емисије у петак, 6. децембра у 13 сати.

Фејсбук група "Тате Новосађани", настала је као шаљиви одговор на популарну групу "Маме Новосађанке". У међувремену прерасла је у фондацију у којој су чланови врло озбиљно схватили своје могућности да помогну онима у невољи, а пре свега болесној деци. Да више није реш ни о каквој шали потврдило се током хуманитарне акције за дечју болницу, када је купљена опрема за ову установу на основу иницијатива неколико очева. Осим болесној деци, Фондација помаже деци и породицама лошег материјалног статуса, установама којима је потребна помоћ за опрему свратишта за децу. Гост емисије је Ђуро Ћурчић, један од оснивача Фејсбук групе и Фондације "Тате Новосађани".

Олга Вагнер већ 15 година живи у Берлину. Ради као туристички водич за Берлин, Потсдам, Дрезден, Келн и Франкфурт. Људи је лако заволе и пожеле да се опет врате у Берлин. Недавно је посетила Београд и то је била прилика да са њом разговара Вања Васић.

Група српских уметника из Швајцарске "Урбан моментс", након три године, своје најновије стваралаштво представиће публици 06. децембра. Отварање изложбе одржаће се у Културном центру старог дела града Биела, у галерији "Алте кроне".

Избор Игора Кокошкова за селектора кошаркашке репрезентације Србије одушевио је не само наше навијаче, већ и играче Сакраменто кингса. О томе говори и Немања Бјелица, који по први коментарише и учешће у репрезентацији Србије на светском купу у Кини. Са њим је у Њујорку разговарао Александар Жигић.

Уредник емисије Тања Адамовић

Дежурни уредник Јелена Ђорђевић Поповић

Реализација Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво