Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију су Силвија Херцег, заменица директора Удружења италијанских привредника и проф. Радмила Тонковић, пилот, новинар, педагог. Реприза емисије је у петак, 29. новембра у 13 сати.

На иницијативу Удружења италијанских индустријалаца, 100 српских средњошколаца посетило је 5 италијанских компанија које послују у Србији. Одржана су и предавања о значају тимског рада као и о применама најсавременијих технологија. Такође, ово Удружење организовало је и скуп у Београду на коме се говорило о унапређиваљу пословне сарадње Србије и Италије. О овим темама у емисији ће говорити Силвија Херцег, заменица директора Удружења италијанских привредника.

"Небеске хероине света" назив је књиге која је посвећена свим светским девојкама и женама које су, управљајући авионима, хеликоптерима, падобранима, храбро освајале небо. Аутор је проф. Радмила Тонковић, пилот, новинар, педагог, члан бројних пилотских удружења и добитник најзначајнијих светских награда за свој рад. Она ће у емисији говорити о својој љубави према летењу, животу на релацији Београд - Москва и најавити промоцију књиге "Небеске хероине света" широм Србије.

Српско-немачка заједница "Младост" из Берлина први пут је прославила своју славу Светог Аранђела у новим просторијама. Разлога за песму и игру било је много, али је то била прилика и да се анализирају постигнути резултати и поразговара са старим и новим члановима. Извештава Бранислав Ђорђевић.

У Њујорку је одржан скуп под називом "Прво годишње српско филантропско вече". Организовали су га тамошњи пословни људи у сарадњи са Фондацијом "Ана и Владе Дивац" из Београда. Циљ је био да се прикупе средства за стипендирање ђака из Србије. Из Њујорка извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Милена Вујовић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар