Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.55

Гости "Магазина" су др Јован Јањић, Ђурђа Папазоглу, Дејан Ракоњац и "Бриџ бенд" и Биљана Петковић. "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 16. новембра у 11.30.

У недељи када бројимо десету годишњицу од смрти Његове светости патријарха српског Павла, сетићемо се свевременог човека, коме смо безрезервно веровали и од њега учили.

Како је говорио и шта нас је саветовао, видећемо у инсерту из емисије колегинице Биљане Савић, "Његова светост патријарх српски господин Павле". Гост емисије, др Јован Јањић, чије су књиге "Будимо људи" и најновија, "Бити човек", сведочанства о животу и делу омиљеног српског патријарха.

"Music Art Project" (MAP), "EL Sistema Serbia", део је светског програма који је пре неколико деценија потекао из Венецуеле, а данас броји 60 земаља и око 4 милиона деце из целог света, у Србији је основана 2010. године, са циљем да се квалитетно музичко образовање учини доступним сваком детету, са посебним освртом на децу са нижим социоекономским статусом, пружајући свима адекватне услове за раст и развој.

Међу многим музичарима волонтерима је и гошћа емисије, Ђурђа Папазоглу, која нам доноси и ексклузивне снимке наступа деце у "Миланској скали", из Беча, са београдског "Коларца" и других престижних музичких дворана.

Ивана Поповић је композиторка, виолинисткиња и позоришна глумица која живи у Торонту. Њена камерна музика је извођена у Канади, Америци и Европи.Компоновала је за неколико позоришних представа у Торонту, професионалним канадским, али и аматерским на српском језику. Њена мисија је да спаја две земље, а како то ради, говорила је за нашу емисију, када је боравила у Београду.

Оливера Перуничић, Београђанка која је после завршених мастер студија психологије у родном граду, пожелела да учи глуму у Америци, и данас је студент глуме на престижној академији "Stela Adler" у Лос Анђелесу. Боравећи недавно у Београду, открива нам много тога занимљивог о познатим глумцима и школи коју похађа.

Музички гости емисије, наступиће уживо у Студију 9 на Кошутњаку, Дејан Ракоњац и "Бриџ бенд", и вокални солиста "Радио Београда", Биљана Петковић.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво