Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошће у студију: Сања Јаковљевић, предузетница, награда за „Најевропскију женску фирму", Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије и Бранислава Симанић, директорка сектора за предузетништво у Привредној комори Србије. Реприза емисије у среду, 13. новембра у 13 сати.

Жене у Србији не одлучују се лако и радо на самостално покретање посла.Сопствени бизнис покренуло је око 135 хиљада припадница лепшег пола - 30 процената од укупног броја власника различитих привредних субјеката,а према недавном истраживању, исто толико их се налази на руководећим позицијама.

То, само по себи и није тако лоше - у складу је са светским просеком, нарочито ако се има у виду да је удео жена у бизнису у лаганом, али континуираном порасту.

Шта је то што бизнис на чијем су челу жене разликује од оног којим руководе мушкарци, како се предузетнице позиционирају на домаћој и међународној бизнис сцени, како се одлучују и сналазе у оквирима које им је држава прописала, на какве препреке наилазе и како их превазилазе.

Колико им умрежавање и међусобно повезивање значи, и како им у томе помаже Удружење послсовних жена Србије, највећа национална прганизација жена предузетница, која је по 13. пут доделила титуле „Цвет успеха - жена змај".

Уредници: Милена Вујовић и Тања Адамовић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар