Србија на вези-регион, РТС Свет, 18.55

Шта (нам) се пише? Штампу прелиставамо са уредником "Вести" из Франкфурта, Бранимиром Ђокићем.

Пре двадесет седам година дневни лист "Вести" са седиштем у Франкурту, успео је да пробије санкције и да дође до наших људи у дијаспори са информацијама које су их највише интересовале. У то време, поред Сателитског програма РТС-а, то је био једини медији, који је као такав одржавао и јачао везу између матице и расејања. Сарадања коју смо успоставили тада, траје и данас. Овога пута, уредник "Вести" Бранимир Ђокић коментарисаће актуелну ситуацију која се тиче положаја Срба у земљама региона.

У Београду је одржан округли сто са темом "Положај и проблеми српског народа у Црној Гори", о чијим закључцима извештава Биљана Радуловић.

Књижевница Милунка Бандука Јововић, рођена је у Сарајеву, а од деведестих година ради као наставница у Подгорици, где је написала многа своја дела, међу којима је и песма "Дигли руку на азбуку" и збирка афоризама жена афористичара "Женско писмо", говори о положају српског писца у Црној Гори. Прилог су припремиле колеге из Српске ТВ Црне Горе.

У сарадњи са Друштвом чланова Матице српске у Републици Српској, под покровитељством Министарства просвете и културе Српске, У Бањалуци почиње кампања "Караван културе говора" коју спроводи Удружење за унапређење и развој културе јавног говора "Изражајност". промоцији кампање, прусуствовале су колеге из Радио телевизије Републике Српске.

У месту Срб у Лици (Хрватска), живи нешто мање од пет стотина становника, чију већину чине Срби. Један дан њихове свакодневице, забележиле су колеге из ТВ продукције Заједничког већа општина Вуковар.

"Понори зла" назив је стрипа аутора Јована Братића који приказује страдање Срба током Другог светског рата на простору источне Херцеговине. Да подсетимо, био је то део простора злогласне НДХ. О делу које се базира искључиво на историјским чињеницама, а о којима се дуго ћутало, вечерас разговарамо са аутором Јованом Братићем који ће бити наш гост у студију.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељка Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво