Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију су Деса Буразор Асланиду, књижевница из Немачке, Зоран Дејановић, пи ар Новосадског џез фестивала и Јелена Јововић, џез уметница. Реприза емисије у петак, 8. новембра у 13 сати.

Оснивачка скупштина Обора СПКД Просвјете у Штутгарту одржана је крајем септембра у Конзулату Републике Србије. За председницу је изабрана Деса Буразор Асланиду, писац и хуманитарни радник, која већ дуги низ година живи и ради у Немачкој. О активностима Просвјете, о својим романима и плановима говориће у емисији.

Главни програм 21. Међународног новосадског џез фестивала, трајаће од 14. до 16. новембра у великој сали СНП-а. Пратећи програми у виду промоција, радионица, изложби почињу већ 7. новембра. Тим поводом, гости у студију биће Зоран Дејановић, ПР Новосадског џез фестивала и Јелена Јововић, џез уметница и једна од звезда овогодишњег фестивала.

"Идеална половина" је урнебесна комедија о четворо људи који, у жељи да пронађу себе, упадају у неочекиване ситуације из којих морају да се чупају како умеју и знају. Представа креће на турнеју по Швајцарској, а најавиће је глумци Олга Одановић, Ања Мандић и Милан Калинић.

Како је прослављена слава Св. Петка у православним храмовима широм Америке извештава Александар Жигић.

Уредници емисије: Татјана Адамовић и Милена Вујовић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво