Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.55

Гости у студију Растко Јанковић, помоћник директора Управе за сарадњу с дијаспором, Милан Божић председник фондације „Младен Селак", сликар Милош Шобајић и музичар Срђан Марјановић. "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 9. новембра у 11.30.

Киченер и Ватерло, градови 7о-так километара удаљени од Торонта, готово су се спојили па је и обележавање осам векова аутокефалности СПЦ у Канади почело у цркви Свете Тројице у Ватерлоу а завршено свечаном академијом и банкетом у сали крај цркве Светог Ђорђа у Киченеру. Бројни гости и богат културно-уметнички програм увеличали су празник у Епархији Канаде. Из Торонта извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Сајам медија дијаспоре, Конкурс за финансирање пројеката српских удружења и клубова, нови уџбеници за децу из дијаспоре, само су неке од тема о којима ћемо разговарати са помоћником директора Управе за сарадњу с дијаспором Министарства спољних послова Републике Србије Растком Јанковићем.

Тачно 165 година од рођења Михајла Пупина његов родни Идвор, Фондација „Селак" и Матица српска обележили су доделом награда младим олимпијцима знања, професорима и истраживачима. Гост емисије председник фондације „Младен Селак" Милан Божић.

Грчко острво Кефалонија ових дана било је обојено српским бојама. Познати и светски призанати сликар и вајар Милош Шобајић постао је почасни грађанин Аргостолије. Планирано је и да у кући из 12. века у овом граду, буде отворен и први културни центар Србије у Грчкој који ће ностити име Милоша Шобајића.

Музички гост Срђан Марјановић.

Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво