Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију: Ања Јојић, добитница златне медаље на такмичењу из менталне аритметике и њена наставница Катарина Стојановић, један од најбољих младих научника на свету Ђорђе Огризовић, коаутор НТЦ програма Урош Петровић и Дарко Станић, државни секретар у Министарству омладине и спорта. Реприза емисије у среду, 6. новембра у 13.00.

Не постоји олимпијада у свету са које се они нису вратили са најсјанијим одличјима. Вести, нажалост, не почињемо увек њима, али свакако радује чињеница да нас препознају и по њиховим успесима.

Реч је, наравно, о нашим младим талентима, о деци која нас на најлепши начин представљају у свету. Ко су они, како их препознајемо и како и колико им помажемо као друштво, између осталог и код дилеме „отићи или остати", колико је важно улагање у рани развој деце говорићемо у вечерашњој емисији.

На самом почетку, упознаћемо вас са девојчицом која је на једном занимљивом такмичењу - из менталне аритметике, одржаном недавно у Дубаиу освојила златну медаљу. То је Ања Јојић, са којом ће у студију, као и у Дубаиу њена наставница Катарина Стојановић.

О својим успесима, препрекама и подршци на путу до једног од најбољих младих научника на свету говориће Ђорђе Огризовић, добитник преко 100 медаља и признања, између осталог и Светосавске награде.

О значају раног откривања талентоване деце, као и начинима за њихово праћење говориће Урош Петровић, коаутор НТЦ програма, а о финансијској подршци која најчешће буде камен спотицања на путу ка међународним такмичењима Дарко Станић, државни секретар у Министарству омладине и спорта.

Уреднице Милена Вујовић и Тања Адамовић

Редитељка Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара