Србија на вези, РТС Свет, 18.55

У Милану је 3. октобра 2019. године отворена изложба Музеја Николе Тесле, „Никола Тесла - Човек из будућности". Изложба је реализована у сарадњи са Venice Exhibition из Венеције и Bulb Creation из Београда. У простору површине 1200 квадратних метара, али и по броју експоната, ово је једна од највећих изложби Музеја Николе Тесле, а истовремено и прво гостовање тог музеја у Италији. Гости емисије Ивана Зорић и Владимир Перић, кустоси Музеја Никола Тесле. Реприза емисије у среду, 23. октобра у 13 сати.

Хронолошка подела изложбе на сегменте који представљају различите периоде живота великог научника, као што су детињство, Будимпешта, долазак у Америку и изградња хидроцентрале на Нијагари, лабораторија у Колорадо Спрингсу, Ворденклиф торањ на Лонг Ајленду, хотелска соба у Њујоркеру, итд, води посетиоце кроз најважније тренутке његовог живота. Сваки сегмент је испуњен обимном сценографијом, експонатима и радним моделима, упознајући посетиоце са неким од најважнијих Теслиних проналазака, али и приближавајући им и објашњавајући боље његов живот и дух времена у коме је живео.

О овој, али и изложби која је протеклог викенда отворена у Атини говориће у емисији Ивана Зорић и Владимир Перић, кустоси Музеја Никола Тесле.

Премијера филма Екипа редитеља Марка Сопића заказана је за 24. октобар у Београду, а истовремено ће бити приказан и широм Америке и Европе. О детаљима са снимања филма, о томе какав је човек Деки БМW којег у филму тумачи, говориће глумац Милош Тимотијевић...

Уредници емисије Тања Адамовић и Милена Вујовић

Реализатор Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво