Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Гошће вечерашње "Србије на вези" су Милка Кајганић, књижевница из Цириха и др Александра Миловановић, помоћница директора Педагошког музеја у Београду. Реприза емисије у уторак, 22. октобра у 13 сати.

Овог октобра, 64. пут за редом, Београд ће угостити све љубитеље књига, оне који их стварају, представљају и читају. И како већ доликује једном оваквом културном догађају, биће бољи од претходног. Припремљено је 667 програма и промоција, што је више него лани. У хаосу који оплемењујуе, своје место под куполама Београдског своје место има и наша вечерашња гошћа, Милка Кајганић, књижевница родом из Козарца код Вргинмоста (Хрватска), а већ деценијама живи и ствара у Цириху (Швајцарска). Њена дела допринела су очувању културе Срба на просторима Републике Хрватске, што је потврдила и Хрватска академија знаности и умјетности. Такође, скренула је и пажњу на судбину свог народа, на судбину свих оних који су (не)вољно напустили свој дом.

Колегиница Вања Васић представља књигу Предрага Карасовића "Од Српске Крајине до Америке", посвећену великом српском хуманитарцу из Лике Милошу Шупици који је живот у Америци определио да помогне свом народу.

"Српске православне школе у Босни и Херцеговини" назив је изложбе Педагошког музеја из Београда, биће отворена 2. новембра у Андрићевом институту у Андрићграду. О значају поставке говори наша гошћа, ауторка Изложбе, помоћница директора Музеја др Александра Миловановић.

Ово је само део садржаја вечерашње емисије. Будите са "Србијом на вези".

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво