Магазин Србија на вези, РТС Свет, 22.20

Фонд дијаспора за матицу обележава 20 година постојања и хуманитарног рада, а формиран је још у време бомбардовања априла 1999. године. Превасходна улога Фонда била је да финансијски помогне изградњу уништене инфраструктуре и породице погинулих. У годинама које су уследиле, Фонд је помагао народне хухиње на Космету, отклањао последице поплава. Гост емисије је један од оснивача Фонда и члан Управног одбора проф. др Миливоје Павловић. "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 14. септембра у 11.30.

Фондација Ана и Владе Дивац одржала је у Чикагу донаторско вече за прикупљање средстава за помоћ Техничкој школи у Владичином Хану, чији ђаци су остварили изузетне успехе. Главни гости и домаћини били су управо Ана и Владе, који је током викенда и званично ушао у легенду - постао је члан кошаркаске Куће славних. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Срби у Словенији добили су кровну организацију која ће објединити сва активна српска друштва и удружења. Који су основни циљеви Савеза у наредном периоду чућемо од новоизабраног председника Извршног одбора Марка Сладојевића. Из Словеније извештава Милован Терзић.

Музички гости емисије су уметнички руководилац Београдског диксиленд оркестра Владимир Рацковић и ансамбл Ратислав Благојевић и Гледанице.

Реприза емисије на РТС Свет у четвртак, 12. септембра у 13 сати.

Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво