Са вама поново од 9. септембра!

Емисија "Србија на вези", током готово три деценије трајања, континуирано доказује да својом програмском концепцијом итекако доприноси очувању националног идентитета и унапређењу комуникације на релацији отаџбина - расејање.

Нова ТВ сезона почиње 9. септембра (РТС Свет и РТС2) а обележиће је и новитети.

"Повезивање свих нас, ма где живели, најважнији је задатак Програма за дијаспору РТС, наша мисија. Снага и богатство Србије није у 6 милиона, него се манифестује кроз још толико наших људи који живе широм света. По незваничним подацима државних институција, има нас више у иностранству него у Србији, између 5 и 7 милиона. Одатле и важност али и одговорност нашег програма и емисија, у којима се директно обраћамо баш њима - тој великој снази и памети која је ван Србије, а жељна је да и знање и искуство и новац, стечен у развијеном свету, подели са нама овде, у Србији, као и да саосећа, помогне, подржи и буде укључење у све најзначајније што се у домовини догађа", истиче одговорна уредница Програма за дијаспору Сузана Гвозденовић Пузовић.

Више од пет хиљада доктора наука имамо у свету, на свим најзначајнијим универзитетима и престижним научним институцијама. Међу њима је и велики број донатора, задужбинара, ктитора... Од свих аплауза и званичних, стручних похвала које тамо редовно добијају, зна се да много "више сијају" и вреде награде, похвале и подршка добијена од својих људи, из земље из које потичу.

"Телевизија тражи честе промене, па смо и ми као редакција, пред нову сезону, припремили програмске и визуелне иновације у емисији "Србија на вези", поверава Сузана Гвозденовић Пузовић, "имамо и нови визуелни идентитет-нову шпицу, коју потписује Креативни тим РТС- а, која ће красити наше емисије у новој програмској шеми, од 9. септембра."

Редакција Програма за дијаспору, понедељком емисију посвећује актуелним проблемима у региону, тамо где Срби нису дијаспора, већ аутохтони народ који вековима живи на тим просторима.

Петком, у емисији "Србија на вези - портрети", представљамо занимљиве, успешне људе нашег порекла, који су у разним сферама живота и рада постали добар пример у много чему.

Средом од 21 сат на РТС СВЕТ и суботом од 11.30 на Другом програму РТС- а, из великог РТС- овог студија на Кошутњаку, емитује се "Магазин Србија на вези". Концепт овог програма је заснован је на тежњама да се са гостима из целог света и кроз теме које се тичу свих нас, ма где живели - повежемо сви. Посебан сегмент емисије чине музички гости, чији наступи кроз различите музичке жанрове, вишеструко оплемењују ове емисије а то остварујемо и кроз наступе и казивања глумаца, представљањем изложби и радова реномираних уметника и стваралаца.

„После дугогодишњег рада у Информативном програму РТС-а , могу да се похвалим и "стажом" од 17 година праћења живота и рада наших људи који живе у различитим крајевима света. Они су неке друге земље одабрали за другу домовину али им је земља из које потичу, Србија-увек на првом месту. Ми се трудимо да им помогнемо да та веза буде што јача, нераскидива, али и да њихова деца и потомци науче што више о земљи својих предака, да кроз генерације сачувају наш језик, писмо, традицију и културу. Да увек знају ко су и одакле су, да буду поносни на своје корене. За узврат, они и нас нешто уче: како се воли Србија", истиче Сузана Гвозденовић Пузовић.

Емисија "Србија на вези" је заштитни је знак редакције Програма за дијаспору Радио-телевизије Србије. Гледаоци у свету овај програм прате путем интернет платформе "РТС Планета" као и на телевизору, рачунару, телефону, у Европи и путем сателита али и на званичном Јутуб каналу Програма за дијаспору.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво