Србија на вези - довиђења до септембра!

“Неоткривена Србија” је небично, едукативно путовање кроз мање познату културну историју Србије а на које је недавно, у Библиотеци града Београда, стране дипломате и друге угледне странце у Србији, повео Владимир Пиштало, као историчар, професор на Бекер Колеџу у САД-у и награђивани писац бројних романа. Предавање је одржано у организацији Удружења Australiana Serba.

У последњем издању емисије Србија на вези ове сезоне, гости у студију су писац Владимир Пиштало и Ивана Николић, председница Удружења Australiana Serba.

Наш уважени писац ових дана борави у Србији, како би у региону и Европи, промовисао своју последњу књигу "Значење џокера". О "Неоткривеној Србији" пре извесног времена говорио је и у чувеном Смитсонијан музеју и библиотеци Америчког конгреса.

Осим о актуелној сарадњи са Владимиром Пишталом, Ивана Николић ће говорити и о значају постојања портала Australiana Serba који, као аустралијско-српски медиј, покрива, пре свега, интересовање наше дијаспоре, али и читалаца у Србији, Аустралијанаца и других странаца широм света.

На једном од централних Тргова у Франфурту, Росмаркту, Конзулат Републике Србије са српским клубовима и Централним саветом Срба у Хесену, организовао је први пут манифестацију - Дани културе Србије. Прилику да забележи и испрати овај догађај имала је и екипа РТС-а.

Балканско културно наслеђе, начини за откривање његовог неисцрпног богатства, очување, потом и упознавање, пре свега најмлађих са фрулом, гајдама, обичајима, традиционалном игром, песмом, циљеви су које је пре скоро десет година пред себе поставила Бојана Николић Петричковић, етномузиколог и оснивач центра "Балканско културно наслеђе.

Бојана Николић Петричковић и "Српски гласови" наступиће уживо у студију Србије на вези..

Уреднице емисије Милена Вујовић и Мирјана Николић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво