Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.46

Конференција српске медицинске дијаспоре, "Дневник академика Владете Јеротића", Академија српске народне игре, Берлински сабор, теме су најновијег "Магазина Србија на вези". И све то уз "Коло"! "Магазин" можете погледати и на РТС2, у суботу, 22. јуна у 11.25.

Велики број лекара са најпрестижнијих клиника у свету, биће гости Београда ових дана, од 20. до 22. јуна, као учесници "Конференције српске медицинске дијаспоре", десете по реду. Циљ конференције је да окупи српске лекаре из иностранства, као и међународне медицинске стручњаке да се удруже у мисији подршке српском здравственом систему промовишући солидарност, пријатељство и размену знања.

Једна од учесница, гошћа је Магазина Србија на вези, др Јелисавета Сања Роловић, клинички психолог из Њујорка, која већ годинама ради на подизању свести о сексуалном злостављању деце, нарочито међу популацијом из бивших југословенских република.

Дневник академика Владете Јеротића, српског лекара, неуропсихијатра, психотерапеута и књижевника, који је он почео да пише са 14 година, о одрастању и проблемима преласка из дечаштва у одрасло доба, по његовој жељи, објављен је после његове смрти, ових дана. Гошћа емисије је проф.др Ирена Арсић,блиски сарадник овог значајног интелекталца у задњих 30 година и неко коме је припала част да води Задужбину Владете Јеротића.

Академија српске народне игре Бате Марчетића из Торонта,која пуних 15 година настоји да са културном баштином Србије упозна не само најмлађе нараштаје нашег порекла, него и Канађане, великим гала концертом недавно су обележили значајан јубилеј. Из Торонта извештава, Бранка Дикановић Трбојевић.

Традиционални Берлински сабор одржава се сваког лета, идући у сусрет видовданском празнику. Циљ манифестације је окупљање што већег броја српских клубова, културно уметничких друштава и спортских удружења. Атмосферу са овогодишњег скупа, одржаног почетком месеца у Берлину, шаље нам Бранислав Ђорђевић.

У сусрет светском Дану музике, 21.јуни, угостићемо Ансамбл Коло, нашег музичког амбасадора у свету.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар