Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Закони у служби политике или...

Средином маја ове године, Влада Црне Горе утврдила је Предлог закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница, који је довео до великих подела у црногорској јавности. И док се чека мишљење Венецијанске комисије, поставља се питање да ли уопште постоји правно упориште за тако нешто, или је по среди нешто друго? Коме треба овакав Закон? Саговорник на ову тему, биће наш гост, адвокат др Владимир Лепосавић.

Један од одговора свакако ће се наћи на Тројичинданском сабору , 15. јуна у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, који се, према речима организатора, одржава и "за одбрану вере и светиња Божијих".

На све лошији положај Срба у Црној Гори, званичним Саопштењем, председнику Републике Србије Александру Вучићу, указао је председник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић.

Оштре полемике могле су се чути у Новом Саду и Београду где се недавно распарвљало о Нацрту закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица. Jавне расправе организовало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а претходно су одржане и у другим градовима Србије. Шта је све спорно и због чега је, пре свега за борце Републике Српске Крајине овај Нацрт неприхватљив? Ово су само нека од питања за нашег госта, председника Скупштинског одбора за дијаспору и Србе у региону Миодрага Линту.

Свечаном академијом у Белом Манастиру (Хрватска) обележено је осам векова самосталности Српске православне цркве. О томе извештавају колеге из ТВ продукције ЗВО Вуковар.

Реприза емисије у уторак, 18. јуна у 13.05.

Уреднице Милена Вујовић и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво