"Зона Замфирова" на чикашки начин

У Чикагу је одржана премијера представе "Зона Замфирова", у извођењу тамошњег Српског позоришта.

Један од интересантних елемената представе Зона Замфирова у Чикагу је што овога пута учествује и фолклорни ансамбл. Реч је о Дукатима и Бисерима, чији су чланови у више наврата на бини.

''Ово је први пут да играмо овако на бини, око реквизита, са урађеном сценографијом, са члановима театра који нису чланови фолклора, и сви смо се врло лепо уклопили", каже председница ансамбла, Душанка Кангрга.

Главна улога, Зоне, поверена је Смиљани Недић, професионалној глумици из Бијељине која живи годину дана у Чикагу.

''Предивно, много ми је лепо што радим са овим људима. Завршила сам глуму и радим оно што волим и уживам у томе у сваком погледу. Откако сам у Америци, ово ми је прва представа'', каже Смиљана Недић.

Манета игра Јован Алексић.

''Мислим да ће људима бити јако занимљиво што ће бити уживо музика, што ће бити играња, мислим да је сценарио много лепо урађен", каже Алексић.

''Поготово у овој представи језик је мало другачији и онда је то било мало у почетку теже. Али, сви су стварно добро увежбали, такође и ја. Видеће се, баш се радујемо", додаје Анђела Марковић.

Глумци су задовољни ношњама које су за њих сашивене специјално за ову прилику.

''Мени је додељена Калина, девојка која пркоси Зони, јер Зона, као главна улога, је у центру пажње. Постоје емоције између ње и Манета. Али, постоји још једна ту девојка која долази у тај Шефтели сокак да игра коло и где Мане такође мало обраћа пажњу на ту девојку", каже Стефанија Ђокић.

Директорка Српског позоришта Чикаго је Анкица Ратарац, а режисер представе је Славица Петровић.

''Ово је представа, ако се сећате пре 15,20 година кад је Шотра урадио филм да је вратила све људе поново у биоскопе. Тако и ми, сва три дана су продата'', каже Славица Петровић.

Захваљујући представи Зона Замфирова чикашко насеље Скоки је неколико дана било у знаку Српског позоришта и Зоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво