Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

Очување осећања припадности код деце српског порекла у расејању и неговање српског језика, окосница је "Свесрпског дечијег сабора",који ће окупити децу од 10 до 14 година са свих континената, госте Београда и Србије, ове недеље. "Магазин Србије на вези", води вас на места и догађаје који ће деци приближити, земљу својих предака. "Магазин" можете погледати и на РТС2 у суботу, 25. маја у 11.30.

Шта је све предвиђено програмом, говори Ивана Теодоровић Стојановић из Дечијег културног центра, који је један од главних организатора манифестације, заједно са Управом за дијаспору Министарства спољних послова, а под покровитељством Председника Србије. "Поздрав из Србије", која је и химна овог догађаја, извешће Хор ДКЦ, са диригентом Невеном Ивановић.

Водимо вас у Цирих, где се традиционално поводом празника св. Ћирила и Методија одржава посебна манифестација. Ове године, програм је отворио епископ аустријско-швајцарски г. Андреј и протојереј др Мирослав Симијоновић у Храму Успења Пресвете Богородице, на коме су поред нашег народа и српских дипломата учествовали и народ и свештенство из Русије, 

Украјине, Белорусије, Бугарске и Македоније. Ексклузивно, њихови представници говоре за Магазин Србија на вези.

За серију коју сте волели, "Корени", глумац Игор Ђорђевић, недавно је добио награду града Београда, а у нашој емисији говори и о улогама које су поред Ђорђа Катића, утицале на његову каријеру.

Академски сликар Шандор Шлајф, приказаће у нашем студију део своје изложбе.

Гост емисије је и Златко Манојловић, један од најбољих гитариста бивше Југославије који пуних 35 година гради успешну каријеру у Немачкој.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар