Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Овог четвртка гост емисије "Србија на вези" уметнички руководилац Београдског диксиленд оркестра, Владимир Рацковић. О актуелним дешавањима широм света известиће нас наши дописници. Реприза емисије у петак 17.маја у 13.00.

Београдски диксиленд оркестар, на позив Српског културног форума из Беча, одржаће концерт у главном граду Аустрије. О предстојећем концерту, сарадњи са Српских кулутрним форумом из Беча говориће уметнички руководилац Владимир Рацковић, гост емисије "Србија на вези".

Удружење Српских адвоката у Чикагу одржало је традиционално вече на којем су додељена специјалне годишње награде "Цар Душан". Награде се додељују истакнутим појединцима из правне струке, а овога пута признање је припало судији Теодору Поткоњаку. Он је истовремено и активан у српским организацијама и при цркви Свети Василије Острошки. Извештава Александар Жигић.

Хуманитарна организација „Мали свет Канада" помаже даровиту децу у Србији и Републици Српској. Хуманитарно пролеће започели су премијером „Госпође министарке" а крајем маја организују нову донаторску журку. Недавно су у Торонту организовали хуманитарни рок концерт. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Музички гост емисије биће наш познати и признати гитариста професор Урош Дојчиновић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар