Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Овог четвртка у емисији "Србија на вези" угостићемо главну и одговорну уредницу српског радија "Младост" из Швајцарске, Анђелку Красојевић. Између осталог гледаћете како је прослављен Ђурђевдан у Америци и како се наша представница на такмичењу за песму Евровизије припрема за свој наступ. Реприза емисије, петак 10.05. у 13.05. Будите са Србијом на вези!

Српски "Радио Младост" основан је 1. априла 1997. године у швајцарском граду Арау. Уз њега су стасале многе генерације. Као важан едукатор матерњег језика треће генерације наших суграђана рођених у Швајцарској постоји већ 22 године.

О важном јубилеју, наградама, успесима али и изазовима рада српског радија у Швајцарској разговараћемо са Анђелком Красојевић, главном и одговорном уредницом.

Богатим културно уметничким програмом и литургијама у Америци је прослављен Ђурђевдан, утиске преноси дописник Александр Жигић.

Позната као "Руска Српкиња", сликарка Екатерина Милићевић упамћена је као иницијаторка хуманитарних изложби за помоћ нашој земљи после НАТО бомбардовања 1999. године.

У Галерији Инернационални студио "Радован Трнавац Мића" у Ваљеву, 24. априла отворена је њена изложба под називом "Од Европе до Русије". Екатерина живи у Србији од 1989.године, а са њом је разговарала колегиница Мирјана Раичевић Тасић.

У уторак 14.05. под редним бројем 9, на првој полуфиналној вечери такмичења за песму Евровизије, нашу земљу представиће Невена Божовић са песмом Круна. Како теку последње припреме пред наступ видећемо у извештају из Израела.

Реприза емисије, петак 10.05. у 13.05.

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар