Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Главна тема вечерашње емисије "Србија на вези – регион" су избори за Европски парламент (ЕП), односно каква је предизборна атмосфера и како ће се ти избори спровести у суседној Хрватској, као и може ли се очекивати да ће и Срби из Хрватске по први пут имати своје представнике у Бриселу.

Гост емисије је председник Заједничког вијећа општина (ЗВО) Вуковар Срђан Јеремић, који говори о предстојећим изборима у Хрватској за ЕП, значају тих избора, о предизборној кампањи која се за те изборе води у Хрватској, о српским кандидатима из Хрватске у ЕП, порасту антисрпског деловања и многим другима питањима везаним за актуелни положај Срба у Хрватској.

Из садржаја емисије издвајамо и изјаву Епископа пакрачко-славонског владике Јована о стању и обнови верских објеката СПЦ, и положају и проблемима Срба у тој епархији, као и извештај са оснивања Огранка „Вукове задужбине" у Вуковару.

У другом делу емисије представиће се Мушка певачка група КУД „Ђока Павловић" из Београда, који у свом вишедеценијском постојању негују свеукупну српску културну и уметничку традицију, и извешће традиционалне песме Срба Крајишника.

Уредници емисије су Милена Вујовић и Мирослав Карлица.

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар