Да се боље видимо

Међу нашим успешним људима у Америци, значајан је и број медицинских стручњака. Доктор Весна Симић одрасла је у Србији, а данас је познат и цењен очни лекар у Чикагу и ванредни професор на 4 америчка универзитета.

Тринаестогодишњи Теодор Кнежевић из Чикага каже да после великог раста диоптрије и ношења наочара, не носи више наочаре и одлично види преко дана.

„Далеко је лакше без наочара, не притискају нос и нема опасности од ломљења наочара и повреде ока стаклом. Врло је једноставно и дању видим одлично", каже Теодор.

Теодорова мама Љиљана каже да је то захваљујући процедури CRT, односно ортокератологији, када се носи специјално сочиво ноћу, док спава, а ништа није потребно преко дана.

„Било је невероватно да ставите сочиво кад легнете, а кад ујутру устанете имате перфектан вид. Међутим, када сам дошла да разговарам са докторком Симић, схватила сам да иза свега стоји наука. Наравно, одлучили смо да кренемо са тим", каже Љиљана.

Они су пацијенти др Весне Симић, која каже да се уз помоћ посебних инструмената може одредити ко је добар кандидат за ову процедуру и не захтева никакву операцију.

„Ова посебна сочива које Теодор носи су врста тврдих сочива, која се ставе кад спава, а минимално се носе 6 сати и ујутру, кад се изваде, деца и одрасли могу да виде сасвим нормално, без икаквих даљих корекција са наочарима или меким сочивима током дана", каже др Симић.

Др Бери Ајден каже да се у модерно време јављају нови проблеми са видом или рецимо, све више младих има суве очи јер пуно гледају у мобилне телефоне и друге уређаје и око не трепће колико би требало. Доктори кажу да би требало да се очекује да ће 2050. године 5 милијарди људи бити кратковидо, што ће бити половина светске популације.

И поред тога што је постигла значајан успех у својој професији, др Симић стално обогаћује своје знање, редовно посећује конференције и симпозијуме у научним круговима широм Америке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво