Europa је и Европа

Избори за Европски парламент у свим чланицама Европске Уније биће одржани од 23. до 26. маја. Са циљем освајања једног мандата, први пут на ове изборе излази Самостална демократска српска странка у Хрватској.

Носилац листе СДСС Милорад Пуповац верује да тај циљ није недостижан и да га његова странка може остварити, под условом да добро одради кампању.

"Странка ће учинити да ова листа постане снажна, моћна, и конкурентна са другим листама, а тиме повећати шансу да Срби из Хрватске Самостална демократска српска странка добију еврозаступника, заступника у Европском парламенту, који је важан због тога да европским институцијама, Европској комисији, европској политици опћенито скрене пажњу на положај Срба у Хтрватској", каже Пуповац. 

Пуповац сматра да чињеница да СДСС самостално излази на ове изборе неће проћи незапажено, и да је странка спремна на то и да ће је нападати, али истиче и да је сигуран да ће бити и позитивних реакција.

"Као што је већ било оних који су поздравили наше кандидирање и који сматрају да је то за Хрватску добро и да је важно и да Хрвати то подрже, тако ће се то развијати и током наше кампање."

На листи је 40 посто жена. Кандидати долазе из свих крајева Хрватске, спадају листе са најмлађим кандидатима. Поред Пуповца и Јовића на листи су и Драгана Јецков и Југослав Весић, Борис Милошевић, Ања Шимпрага, Дејан Михајловић, Мирјана Олујић Вологар, Никола Јовановић, Татјана Вукобратовић Спасојевић, Александра Ратковић и Срђан Јеремић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво