Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Туристичка организација Београда је од 15. до 17. априла учествовала на Међународном сајму туризма, China Outbound Travel & Tourism Market, у Пекингу, у оквиру регионалне промоције Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а под окриљем националне Туристичке организације Србије. Тим поводом али и о предстојећој туристичкој сезони, гост емисије "Србија на вези" је Миодраг Поповић, в.д. директор Туристичке организације Београда. Реприза емисије, петак 26.04. у 13.00. Будите са Србијом на вези!

Београд је на сајму у Пекингу представљен као атрактивна европска „сити брејк" дестинација, са мноштвом урбаних садржаја, богатом понудом културних, спортских и других манифестација и другим сегментима туристичке понуде наше престонице намењене кинеским гостима.

О договореним срадњама као и плановима за будућност разговараћемо са Миодрагом Поповићем, в.д. директором Туристичке организације Београда.

 

У просторијама Министарства културе и информисања одржана је промоција књиге „Учимо ћирилицу" коју је приредио једини дневни лист српске дијаспоре „Франкфуртске вести" уз помоћ Завода за уџбенике и наставна средства Републике Србије, а под покровитељством Министарства културе и информисања. Више о самој књизи у прилогу Милене Вујовић.

У Удружењу књижевника Србије промовисана је књига руског публицисте Бориса Земцова под именом "Руси нису издали", у којој је објашњено страдање Срба у последњим ратним сукобима на тлу бивше Југославије. Са догађаја извештава Владан Ракић. 

Удружење Иницијатива креативне радионице пројекат је Гордане Антуновић која већ двадесет година живи и ради у Шведској. Од одласка сањала је да се бави културом, пуна ентузијазма и енергије почела је да организује и потпуно сам финансира позоришне представе, на којима је у почетку било свега тридесетак људи. Данас су, захваљујиући њој, позоришне сале широм Шведске препуне наших људи, за сваку представу тражи се карта више. Угостила је велики број глумаца из Србије а најпоноснија је на гостовање Петра Божовића. О великој жељи за неговањем лепе речи матерњег језика, моћи појединца у великом систему, животу и раду у туђини са Горданом Антуновић разговарала је Марија Цвијић.

Као и сваког четвртка, о дешавањима широм планете известиће нас наши дописници.

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Реализација Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво